top of page

Blog

Kan Asthma afhjælpes naturligt?

Asthma er et stigende problem som blot i Danmark rammer omkring 10% af befolkningen som oplever Asthma symptomer, men det er "kun" 3-5% som søger læge og har en reel diagnose. I USA anslås det at 20 millioner mennesker er ramt af sygdommen.

Det er ikke uden grund at så mange mennesker søger efter alternativer til afhjælpning af Asthma, slet ikke når man ser på det hav af gener som Asthma kan medfører, for ikke at tale om langtids bivirkningerne ved Asthma medicin.

Er der dokumentation for at Asthma kan afhjælpes med nogle former for naturlige behandlinger, tilskud, kost eller andet?

Forskning tyder på at svaret er: JA !

Her følger en liste med de vigtigste tiltag som har vist lovende resultater. Vi foreslår at du prøver alle, eller minimum en samling af de førstnævnte, for at give synergi og øge oddsne for success. Dokumentationen som foresligger for hver enkel bliver naturligvis oplyst.

 • Colestrum

 • D3 Vitamin (5000 IU per dag for voksne)

 • Himalaya salt + vand kuren

 • MSM

 • Omega3 (DHA/EPA)

 • ACV

 • Magnesium supplementering

 • Tests for følgende: 1) Test specifikt for: * Clamydia Pheumoniae 2) Test uspicifik og bredt for: * Nagalase. Se www.RedLabs.be/naa * Mørkfeltsmikroskopi (levende blod analyse) Hvis nagalase testen er positiv, eller den levende blod analyse indikerer meget celle affald og få hvide blodlegemer, kan GcMAF supplementering være en strålende alternativ mulighed, som bør afprøves.

Colestrum

Flere nyere forskningsresultater viser at colostrum og komponenter i colostrum, evt. kunne have positiv effekt på lidelser som asthma, allergier og sinus problemer (blot for at nævne nogle få). Colostrum tages bedst i en fordøjelses beskyttet udgave (enteric coating) for at undgå at alle de gavnlige komponenter bliver fordøjet og nedbrudt i maven. Doserings forslag. 10-30g per dag, fordelt over 1-3 doser. Sportsfolk og meget aktive kan forsøge sig med lidt højere doseringer. Doseringer til vedligeholdelse og forsigtig forebyggelse ligger dog noget lavere, med daglige indtag på kun 3-10g Colostrum er den første mælk som pattedyr producerer til deres nyfødte, og denne helt unikke cocktail, indeholder hundredevis af gavnlige molekyler, kort sagt alt en nyfødt har brug for til vækst, immunitet, opbygning, forsvar, nærring, udvikling og trivsel.

Nogle af de specifikke molekyler i colostrum, som har vist gavnlige og helbredende egenskaber, er:

 • IGF-1 - Insulin Growth Factor (stimulerer vækst, opbygning, immunitet via Thymus kirtlen)

 • PRP - Prolin Rige Polypeptider

 • Immunoglobiner - IgG, IgG2, IgM, endda i en versioner eller udgaver som er kompatible med mennesklig immunitet, som overfor Escherichia coli, Cryptosporidium parvum, Shigella flexneri, Salmonella arter, Staphylococcus arter, og rotavirus (som giver diarre hos nyfødte).

 • Lactoferrin - Før udviklingen af antibiotika var colostrum den primære kilde til immunoglobiner til bekæmpelse af infektioner. Faktisk da Albert Sabin lavede sin første orale vaccine mod Polio, kom den immunoglobilin han benyttede fra bovin colostrum (altså fra køer). Da antibiotika begyndte af komme på markedet, faldt interessen i colostrum, men nu hvor man begynder at se antibiotika resistens -og frygten for vaccine tilsætningsstoffer stiger i takt med antallet af vaccine skader, fornemmes det at interessen for naturlige alternativer til antibiotika og vacciner er stigende.

Et studie fra August 1993 publiceret i Journal of Clinical Investigation, fandt at IGF-1 supplementering øgede vægten og størrelsen af Thymus kirtlen i voksne forsøgspersoner, hvilket førte forskerne til at konkluderer at "IGF har en potentiel fordel for immunsystemet". På samme måde har PRP (Prolin Rige Polypeptider) fra colostrum vist at kunne modvirke overproduktion af T-celler, lymphocytter og andre immun celler, og hjælper derfor med en mere balanceret immun reaktion. Dette er især et emne i relation til Asthma!

Ifølge et studie fra 1991publiceret i International Archives of Allergy and Applied Immunology, fandt man menneske kompatibel beskyttelse mod hus støvmider, rug græs pollen, aspergillus svamp, hvede protein og mange andre allergi antistoffer, i bovin colostrum.

D3 Vitamin (5000 IU per dag for voksne)

Det optimale tal for D-3 i dit blod når du har sundheds problemer er mellem min.90-max.120mmol. (90-120). Du kan få det målt hos din læge. Hvis du ikke har fået det målt og du er i tvivl, så er det ganske sikkert at tage 5000 IU dagligt. Det er en fair men ikke for høj dosis. Det er mere ærgeligt at tro man er dækket ind, og derfor tager for lidt D3 Vitamin, hvis i virkeligheden det er her et af de helt store problemer og årsager ligger. Derfor er det en god ide at få det målt et par gange om året, især i vinter perioder.

Se flere studier om D3 Vitamin og Asthma og luftvejs lidelser her.

Omega3 (DHA/EPA)

God daglig dosis omega3 rig på DHA og EPA. Der er alså tale om produkter som allerede er konverteret, så din egen lever ikke skal gøre det, da mange mennesker ikke er gode til at konverterer almindelig plante omega3 fra ALA til DHA og EPA, så derfor er det sikrest at starte med en version af højeste kvalitet, lavet af enten laks, krill eller af alge. De nye alge versioner er helt på højde med dem lavet på fisk, og det gode er at det ikke har de samme miljømessig konsekvenser og er fri for dyr (til dem som foretrækker en vegetar udgave)

Kvalitet og Omega3 Man skal ALTID kontrollerer sit produkts TOTOX verdi, især når man starter på nyt brand. TOTOX er tallet for hvor råddent og hvor iltet produktet er. Selvom loven tillader ret kraftigt harske (rådne) og iltede produkter med en TOTOX på helt op til 26, så er det en god ide at gå efter eliten af kvalitets produkter, som behandler deres produkter så professionelt og med respekt nok til at TOTOX kan holdes helt nede under 5! Det udelukker selvfølgelig straks alle billigmærkerne som er så ligeglade med kvaliteten at de endda lader produkterne opbevarer i stuetemperatur og ikke på køl. Harsk og iltet omega3 olie er super farligt. Det er kan faktisk give dig et rigtig dårligt helbred, samtidig med at du tror og håber på det modsatte. Det kan være ting som dårlige levertal, fedtlever, oxidativ stress og deraf følgende cancer mfl. Vælg et produkt fra køl, med totox på under 5. Se produktets batch nummer på pakken og skriv eller ring til firmaet og bed dem oplyse dig tallet (som de har pligt til at have dokumentation for).

Havsalt + vand kuren

Det er den billigste, nemmeste og mest sikre af alle tiltag man kan forsøge, så der er næsten ikke noget at miste ved at give dette et helhjertet forsøg. Det er meget simpelt. Drik 5 store glas vand dagligt. Mængden skal du regne ud fra følgende formel= Din vægt i Kg x 6,5 = antal mililiter du skal drikke hver gang. Inden du drikke vandet som skal være lunkent og ikke koldt eller semi koldt, er at placerer ca. 1/8 del teske fuld havsalt under tungen. Gerne nogle af de store krystaller, da saltet skal opløses langsomt mens du drikker vandet langsomt. Det vil klart være en fordel hvis vandet er brint beriget deuterium reduceret vand (DDW betyder Deuterium Depleted Water) Brint i sig selv er verdens mindste element med atom nummer 2. og er en af verdens stærkeste antioxidanter samtidig med at den er den mindste. Du kan finde mere forskning i de mange fordel ved brint og ddw vand under www.letvand.com og her. www.watercures.org/metric-water-cures-protocol.html

MSM - Methyl-sulfonylmethane

Er en anti-inflammatorisk svovlforbindelse som colostrum er rig på. The Journal of Alternative and Complementary Medicine publicerede i April 2002 et studie hvor 55 personer ramt af årstids-afhængig allergisk rhinitis aka SAR (kronisk snue) modtog 2600mg MSM dagligt. Forskerne berettede at de øvre og nedre luftvejs symptomer var forbedret markant hos den gruppe som havde modtaget MSM i 30 dage.

ACV (Apple Cider Vineger aka Æblicider Eddike)

2 spsk i lunkent vand/varmt vand på tom mave, 10 min før hvert måltid x 3 gange dagligt.

3 små hurtige tests:

Tests for følgende:

 • Specifik test for bakterien Clamydia Pheumoniae, kan foretages hos egen læge.

 • Test for protein/enzymet kaldet Nagalase som er dokumenteret bremser aktivering af makrofagerne og undertrykker immunforsvaret. Se www.RedLabs.be/naa

 • Få foretaget en levende blod analyse (Dark Field Microscopy) før og efter påbegyndelse af disse nye tiltag eller som minimum kort tid efter påbegyndelsen. Vi kan herfra varmt anbefale www.SecondOpinionClinic.dk og www.VitaFakta.dk

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

GcMAF supplementering ved lavt immunforsvar eller dårlig kontrol af for højt!

En af de største opdagelser indenfor immunterapi område, indenfor de sidste 20 år, er identificeringen af et lille sukker-protein som forskere nu ved er ansvarlig for at holde makrofagerne aktive og virkelystne. Man har med andre ord fundet den primære makrofak aktiverende faktor, i et simpelt molekyle som både er med til at styrke immunforsvaret, og samtidig med til at hold det i skak, så det ikke bliver over aktivt. Molekylet er vigtigt for organismen og produceres i meget små mængder hos sunde og raske mennesker -og ud over molekylets immun roller, har det mange andre funktioner og fordele. Kort sagt, så er det et molekyle som er vigtigt og som kroppen forventer!

Makrofager er en vital del af immunforsvaret og findes over hele kroppen i forskellige udgaver. Så det siger sig selv, at det er en fordel at der er nok af dem og at de er aktive, effektive og mobile. Her er en liste over de steder makrofager findes.

Hvad hedder sukker proteinet som kan aktiverer immunforsvaret ?

Proteinet hedder GcMAF...det er en forkortelse for "Group specific Component Macrophage Activating Factor"; eller "Gc Protein-derived Macrophage Activating Factor"

Vitamin D Transport Protein Kosttilskud MAF supplement sublingual

Kroppen laver GcMAF ud af Gc Globulin som også kendes som Vitamin-D-Bindende Protein (VDBP), som er det molekyle som er ansvarlig for at opbevare og transporterer D-Vitamin rundt i kroppen og fjerne g-Aktin fra blodet. Gc Globulin konverteres til GcMAF hvis alle komponenter er til stede og processen ikke bliver blokeret! Det lyder måske ikke af meget, at man har identificeret den primære makrofag aktiverende faktor (MAF) men det er det! Det er kæmpe stort! Men kander udemærket godt GcMAF's fordele og dens funktion, men intet medicinal selskab har taget det naturlige produktet hele vejen igennem godkendelses møllen endnu, så derfor hedder det ulovlig medicin, så længe det ikke er godkendt. Også selvom molekylet er identisk med det som sunde og raske kroppe laver en lille smule af dagligt, og mangel på dette gcmaf medfører immun underskud og immun dysregulering. Benytter en læge sig af et ikke godkendt præparat risikerer han at blive beskyldt for kvaksalveri og kan miste sin licens, også selvom der foreligger masser af studier på dets effekt. Heldigvis har man som frit tænkende voksent menneske, mulighed for at købe kosttilskud fra hele verden, som indeholder molekylet i sin naturlige form, udvundet af colostrum-mælk. Dvs. det er udvundet af en simpel og sikker fødevarer, hvorefter man kan vælge at spise det, påfører det på huden eller tage det under tungen, og nogen vælger endda at indånde deres kosttilskud via en kold-fordamper som hedder en nebulizer, for at få det optaget via lungerne (men det er selvfølgelig ikke en metode som producenten kan godkende eller anbefale : )

Man kan bestille MAF som et kosttilskud udvundet af mælk, i form af det uspecifikke "Milk Derived Glycoprotein - Vitamin D Binding Protein" Hvis en sygdom eller et problem har forbindelse til immun dysregulering, dysfunktion, autoimmunitet, immun underskud (lavt immunforsvar), inflammation eller en kombination, er der en god chance for at GcMAF kan være med til at genoprette ligevægten i immunsystemet igen.

 • Autoimmunitet (hvor immunforsvaret ikke reguleres ordenligt og angriber kroppen selv)

 • Immun underskud (immun mangel hvor trusler ikke elimineres og fjernes, og vedligeholdelses opgaver og opbygning ikke varetages tilstrækkeligt, hvilket efterlader organismen åben for et hav af problemer, som infektioner, vira, kronisk sygdom og kræft)

 • Inflammatoriske sygdomme. Hvor en lokal eller systemisk inflammation ikke afbrydes eller kontrolleres af immunforsvaret og får lov at fortsætter, med forskellige degenerative diagnoser til følge. Der findes flere end 100 forskellige diagnoser som relateres til inflammation, men nogle af de mest kendte er Alzheimer's, Gigt, Asthma, Chron's, Fibromyalgi, Parkinson's, Colitis, Dermatitis, Åreforkalkning og Sclerose MS.

Forskningen er meget klar om at GcMAF AKTIVERER MAKROFAGER og modulerer immunsystemet. Den del er ikke til diskussion! Det store spørgsmål er kun, hvor kan det have en effekt og hvor har det ingen effekt. Og når det har en effekt, hvor godt er det så og hvor lidt eller meget skal der til? Alt er langt fra kendt endnu, men der er efterhånden opbygget meget stor viden rund omkring i verden på klinikker og universiteter, så man har ret god erfaring med doseringer, varighed, bivirkninger og sikkerhed. Doseringer spænder fra 100ng om ugen til over 6000ng ugentligt, alt efter problemstillingen og sværhedsgraden og hvilken forsker det er. Der startes altid langsomt og forsigtigt, med en meget lav enkelt dosis, hvorefter der afventes i 3-6 dage, hvor virkninger og bivirkninger noteres. Hvis alt går fint, øges dosis langsomt og frekvensen for indtag øges hen over 2-4 uger, hvor man forsøger at ender ud med den dosering som var målsætningen. Bivirkninger opleves som de typiske tegn på et aktivt immnforsvar, med mild feber, hovedpine og influenza lignende symptomer og utilpashed. Ifølge flere internet kilder opleves de i mild grad hos omkring 1-10%. Nogle vælger at nedsætte dosis eller helt at holde pause hvis dette indtræffer, indtil det er over. Som med alt andet er sund fornuft og forsigtighed en god ting, og men bør ikke have stress eller travlt med at komme op i dosis, hurtigere end planlagt. Det kan være en god ide at tage følgende basale kosttilskud sammen med et MAF tilskud eller decideret MAF behandling, eks. 5000 IU D3 Vitamin og 200-300 mcg Selen per dag. Referencer fra forskning, forskere og klinikker, taler for at aktivering af makrofagerne med GcMAF, kan have gavnlig effekt ved en meget lang liste af problematikker.


Forudsat at der er en nedsat immunfunktion, kan det være spændende at få foretaget en Nagalase Activity Assay hos RedLabs i Belgien. Det kan også være interessant hvis man ønsker at følge udviklingen af de tilskud man tager eller skal til at begynde med, eller hvis man ønsker at sikre sig at den version man har valgt, også gør det man håber på. Testen er simpel og kræver kun at du sender en blodprøve til Belgien med hurtig-fragt. Instruktionerne står på deres hjemmeside og testen koster kun € 90,- I modsætning til mange andre Nagalase tests fra andre udbydere, så giver RedLabs både tallet på Nagalase alene og det "effektive nagalase", hvor parametre som har indvirkning på nagalase tallet, tillægges og frætrækkes. Testen består derfor af følgende 3 ting i forening: Gc globulin Dipeptidyl-peptidase 4 Nagalase

Nagalase test foretaget i Europa i Belgien hos red labratories RedLabs.be