top of page

Blog

GcMAF... Det store helse og immun-gennembrud?

Der forskes intensivt i at finde molekyler som kan genoprette kroppens homeostase, -og især i molekyler som kan genoprette og regulerer immunforsvaret, så man kan hjælpe mennesker med cancer og immun dysregulering. Fejl i reguleringen af immunforsvaret står bag mange sundhedsproblemer og diagnoser, især når man inkluderer sygdomme hvor inflammation er involveret.

gcmaf macrophage activating factor cancer and detox

Immunterapi været det helt store emne i mange år - men hvis man tror at løsningen ikke er fundet og man stadig leder, så er der godt nyt, for svaret er her allerede! Læs videre for mere om den store opdagelse...

En af de største opdagelser indenfor immunterapi område, indenfor de sidste 20 år, er identificeringen af det lille sukker-protein som forskere nu ved er ansvarlig for at holde immunforsvarets makrofager aktive -og effektive til at dræbe, rydde op -og fortære ubudne gæster, så som cancer celler, vira og meget andet. Man har med andre ord fundet den primære makrofak aktiverende faktor, i et simpelt molekyle som både er med til at styrke immunforsvaret, og samtidig med til at hold det i skak, så det ikke bliver over aktivt.Molekylet er vigtigt for organismen og produceres i meget små mængder hos sunde og raske mennesker -og ud over molekylets immun roller, har det mange andre funktioner og fordele. Kort sagt, så er det et molekyle som er vigtigt og som kroppen har brug for for! Makrofager er en vital del af immunforsvaret og findes over hele kroppen i forskellige udgaver. Så det siger sig selv, at det er en fordel at der er nok af dem og at de er aktive, effektive og mobile, og for at være dette, er det vigtigt at der er VDBP også kaldet GCmaf, til stede.


Her er en liste over de steder makrofager findes.

Hvad hedder sukker proteinet som kan aktiverer immunforsvaret ?

Proteinet hedder GcMAF...det er en forkortelse for

"Group specific Component Macrophage Activating Factor"; eller "Gc Protein-derived Macrophage Activating Factor" I forskning kendes det også som VDBP, DBP, MAF, gcmaf mfl.

Vitamin D Transport Protein Kosttilskud MAF supplement sublingual

Kroppen laver GcMAF ud af Gc Globulin som også kendes som Vitamin-D-Bindende Protein (VDBP), som er det molekyle som er ansvarlig for at opbevare og transporterer D-Vitamin rundt i kroppen og fjerne g-Aktin fra blodet. Gc Globulin konverteres til GcMAF hvis alle komponenter er til stede og processen ikke bliver blokeret! Det lyder måske ikke af meget, at man har identificeret den primære makrofag aktiverende faktor (MAF) men det er det!

Det er et kæmpe stort gennembrud! Men kender udemærket godt GcMAF's fordele og dens funktion, men intet medicinal selskab har taget det naturlige produktet hele vejen igennem godkendelsen endnu i sin naturlige form, måske fordi det ikke kan patenteres med mindre de laver en unaturlig analog.


Der der dog ellerede rigtig store mængder data og forskning på gc globulin/VDBP's rolle i kroppen og funktionen af den aktiverede udgave af VDBP (GcMAF).

Man ved at mangel på dette gcmaf fører til immun underskud og immun dysregulering, og det er også kendt at cancer celler har evnen til at producerer et angrebs-enzym som destruerer kroppens eget GcMAF så makrofagerne ikke bliver aktive og dræber cancer cellerne og tumor dermed får lov at blive og fokse.


Tilførsel af VDBP MAF kan derfor være en strategi som man med fordel kunne søge at tilføje til sit eksisterende kost og tilskudsforløb.


Der findes klinikker forskellige steder i verden hvor man allerede benytter GcMAF, blandt andet i Japan på anerkendte hospitaler. Men hvis Japan er lidt for langt væk, kan kosttilskud bestående af dette interessante protein, frit bestilles på nettet. Det er bio-identiske og isoleret fra colostrum.

Man kan bestille MAF som et kosttilskud udvundet af mælk. Klik her: "Milk Derived Glycoprotein - Vitamin D Binding Protein" Hvis en sygdom eller et problem har forbindelse til immun-dysregulering, dysfunktion, autoimmunitet, immun underskud (lavt immunforsvar), inflammation eller en kombination, er der en god chance for at GcMAF kan være med til at genoprette ligevægten i immunsystemet igen.

  • Autoimmunitet (hvor immunforsvaret ikke reguleres ordenligt og angriber kroppen selv)

  • Immun underskud (immun mangel hvor trusler ikke elimineres og fjernes, og vedligeholdelses opgaver og opbygning ikke varetages tilstrækkeligt, hvilket efterlader organismen åben for et hav af problemer, som infektioner, vira, kronisk sygdom og kræft)

  • Inflammatoriske sygdomme. Hvor en lokal eller systemisk inflammation ikke afbrydes eller kontrolleres af immunforsvaret og får lov at fortsætter, med forskellige degenerative diagnoser til følge. Der findes flere end 100 forskellige diagnoser som relateres til inflammation, men nogle af de mest kendte er Alzheimer's, Gigt, Asthma, Chron's, Fibromyalgi, Parkinson's, Colitis, Dermatitis, Åreforkalkning og Sclerose MS.

Forskningen er meget klar om at GcMAF AKTIVERER MAKROFAGER og modulerer immunsystemet. Den del er ikke til diskussion længere! Det store spørgsmål er kun, hvor kan det have en effekt og hvor har det ingen effekt. Og når det har en effekt, hvor godt er det så og hvor lidt eller meget skal der til? Alt er langt fra kendt endnu, men der er efterhånden opbygget meget stor viden rund omkring i verden på klinikker og universiteter, så man har ret god erfaring med doseringer, varighed, bivirkninger og sikkerhed. Doseringer spænder fra 15.000 til over 200.000 ng per måned, alt efter problemstillingen og sværhedsgraden og hvilken forsker det er.


Der startes altid langsomt og forsigtigt, med en meget lav enkelt dosis, hvorefter der afventes i 2-3 dage. Bivirkninger opleves som de typiske tegn på et aktivt immnforsvar, med mild feber, hovedpine og influenza lignende symptomer og utilpashed. Ifølge flere internet kilder opleves de i mild grad hos omkring 1-10%. Nogle vælger at nedsætte dosis eller helt at holde pause hvis dette indtræffer, indtil det er over. Som med alt andet er sund fornuft og forsigtighed en god ting, og men bør ikke have stress eller travlt med at komme op i dosis, hurtigere end planlagt. Det kan være en god ide at tage følgende basale kosttilskud sammen med et MAF tilskud eks. 5000 IU D3 Vitamin og 200-300 mcg Selen per dag.


Referencer fra forskning, forskere og klinikker, taler for at aktivering af makrofagerne med GcMAF, kan have gavnlig effekt ved følgende og relaterede problemer:

Epstein-Barr Virus (EBV)

Hepatitis B virus (HBV) Herpes Simplex virus (HSV) Cystitis

Hepatitis C virus (HCV) Multiple sclerosis (MS) Osteoporosis Urinary tract infection (UTI)

Autism Spectrum Disorders (ASD) Rheumatoid arthritis (RA) Endometriosis

Chronic Fatigue Syndrome (CFS) Lyme disease (Lyme borreliosis) IgA deficiency disorder

Myalgic Encephalomyelitis (ME) Mycobacteria infections Parkinson's disease

Tuberculosis Fibromyalgia Human papillomavirus (HPV)

Lupus (Systemic lupus erythematosus, SLE) HIV AIDS Dengue fever

Pneumonia infection Warts caused by viral infection Norovirus

Malaria Influenza virus (flu) Herpes simplex virus (HSV)

Q fever (Coxiella burnetii) Polycystic ovary syndrome (PCOS) Chicken pox (varicella zoster virus)

Psoriasis Respiratory tract infections Ulcerative colitis Crohn's disease

Type 1 diabetes (T1DM), insulin-dependent diabetes (IDDM)Type 1.5 diabetes, Latent autoimmune diabetes of adults (LADA)

Forudsat at der er en nedsat immunfunktion, kan det være spændende at få foretaget en Nagalase Activity Assay hos RedLabs i Belgien. Det kan også være interessant hvis man ønsker at følge udviklingen af de tilskud man tager eller skal til at begynde med, eller hvis man ønsker at sikre sig at den version man har valgt, også gør det man håber på. Testen er simpel og kræver kun at du sender en blodprøve til Belgien med hurtig-fragt. Instruktionerne står på deres hjemmeside og testen koster kun € 90,- I modsætning til mange andre Nagalase tests fra andre udbydere, så giver RedLabs både tallet på Nagalase alene og det "effektive nagalase", hvor parametre som har indvirkning på nagalase tallet, tillægges og frætrækkes. Testen består derfor af følgende 3 ting i forening:

NAGAnew2 (180 EUR (1.300 DKK) for Europe, 211 USD (1.400 DKK) for USA), displaying 6 parameters:

  • total Nagalase

  • free Nagalase

  • bound Nagalase and

  • Nagalase-GcMAF complex

  • Gc-protein and

  • DPP4.


Nagalase test foretaget i Europa i Belgien hos red labratories RedLabs.be

Inden vi går til den lange reference liste over gcmaf studier, så kommer først et par studier og erfaringer som bekræfter meget af den information du har læst indtil nu. 1# Hvad gør GcMAF i kroppen og hvad kender man om dens funktion allerede. Publiceret i Anticancer Research 22: 4297-4300 (2002) Inflammation induces chemotaxis and activation of macrophages, which thus leads to immune development.Macrophages are known to play a critical role in antitumor immunity. They can also infiltrate tumor tissues and are found at most tumor sites. MeanWhile, Group specific component (Gc protein), also known as Gc globulin orvitamin D3-binding protein, is a serum protein which has been reportcd as a precursor for macrophage activating factor.The role of Gc protein in inflammation-mediated Correspondence to macrophage activation was established by Yamamoto et al...Gc protein has been reported to have multifunctional properties as a transporter of serum vitamin D3 and its metabolites, an actin scavenger during cellular injury, a binder of fatty acid, and a chemotaxin for phagocytic cells and also to play a role in macrophage activation as a precursor for macrophage activating factor. 2# Resultat åbner for GcMAF behandling af neurodegenerative sygdomme som Parkinson's og Alzheimer's til Myalgic Encaphalomyelitis og ASD (Autism Spectrum Disorder) Italien Journal of Anatomy and Embryology Vol. 118 n.2 143, 2013 Vitamin D binding protein-derived macrophage activating factor stimulates proliferation and signalling in a human neuronal cell line. Vitamin-D-Binding-Protein MAF (DBP-MAF) and VitD receptor (VDR) are essential for adult neurogenesis, and this effect could be responsible for the recently reported effect of DBP-MAF on autism spectrum disorders (ASD). In order to test this hypothesis, we challanged a human neuronal cell line with DBP-MAF, and we studied cAMP formation, cell proliferation, apoptosis and cell morphology... ...DBP-MAF induced rapid (15 min) formation of cAMP in a dose-dependent manner (0.4-40 ng/ml) as well as increase in cell proliferation at 24-48 and 72 hours. Cell morphology was consistent with neurogenesis and an increase in the number of cells with high synthetic activity was observed. No apoptosis following DBP-MAF treatment was observed. Resultat og konklusion: Our results open the way to exploit these newly discribed effects to treat neurodegenerative disorders from Parkinson's and Alzheimer's diseases to Myalgic Encephalomyelitis and ASD (Autism Spectrum Disorder).

3# Et studie relateret på infektions sygdomme og former for kronisk træthed.

Oral Colostrum Macrophage-activating Factor for Serious Infection and Chronic Fatigue Syndrome: Tree Case Reports.

Background: Gc protein-derived macrophage-activating factor (GcMAF) immunotherapy has been steadily advancing over the last two decades. Oral colostrum macrophage-activating factor (MAF) produced from bovine colostrum has shown high macrophage phagocytic activity. GcMAF-based immunotherapy has a wide application for use in treating many diseases via macrophage activation or for use as supportive therapy. RESULTS: Three case studies demonstrate that oral colostrum MAF can be used for serious infection and chronic fatigue syndrome (CFS) without adverse effects. CONCLUSION: We demonstrate that colostrum MAF shows promising clinical results in patients with infectious diseases and for symptoms of fatigue, which is common in many chronic diseases.
Her er en liste over publiceret GcMAF forskning fra US Library of Medicine

www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed - genereret med følgende søgninger: "GcMAF" "DBPMAF" “vitamin D binding protein” “Macrophage activating factor”

1: Hamilton G, Rath B, Klameth L, Hochmair MJ. Small cell lung cancer: Recruitment of macrophages by circulating tumor cells. Oncoimmunology. 2015 Oct 29;5(3):e1093277. eCollection 2016 Mar. PubMed PMID: 27141354; PubMed Central PMCID: PMC4839345.

2: Delanghe JR, Speeckaert R, Speeckaert MM. Behind the scenes of vitamin D binding protein: more than vitamin D binding. Best Pract Res Clin Endocrinol Metab. 2015 Oct;29(5):773-86. doi: 10.1016/j.beem.2015.06.006. Epub 2015 Jul 2. Review. PubMed PMID: 26522461.

3: Inui T, Kubo K, Kuchiike D, Uto Y, Nishikata T, Sakamoto N, Mette M. Oral Colostrum Macrophage-activating Factor for Serious Infection and Chronic Fatigue Syndrome: Three Case Reports. Anticancer Res. 2015 Aug;35(8):4545-9. PubMed PMID: 26168499.

4: Uto Y, Kawai T, Sasaki T, Hamada K, Yamada H, Kuchiike D, Kubo K, Inui T, Mette M, Tokunaga K, Hayakawa A, Go A, Oosaki T. Degalactosylated/Desialylated Bovine Colostrum Induces Macrophage Phagocytic Activity Independently of Inflammatory Cytokine Production. Anticancer Res. 2015 Aug;35(8):4487-92. PubMed PMID: 26168491.

5: Branca JJ, Morucci G, Malentacchi F, Gelmini S, Ruggiero M, Pacini S. Effects of oxaliplatin and oleic acid Gc-protein-derived macrophage-activating factor on murine and human microglia. J Neurosci Res. 2015 Sep;93(9):1364-77. doi: 10.1002/jnr.23588. Epub 2015 Mar 18. PubMed PMID: 25782915.

6: Morucci G, Branca JJ, Gulisano M, Ruggiero M, Paternostro F, Pacini A, Di Cesare Mannelli L, Pacini S. Gc-protein-derived macrophage activating factor counteracts the neuronal damage induced by oxaliplatin. Anticancer Drugs. 2015 Feb;26(2):197-209. doi: 10.1097/CAD.0000000000000177. PubMed PMID: 25304987.

7: Immunotherapy of metastatic colorectal cancer with vitamin D-binding protein-derived macrophage-activating factor, GcMAF. Cancer Immunol Immunother. 2014 Dec;63(12):1349.

8: ‘Immunotherapy of metastatic breast cancer patients with vitamin D-binding protein-derived macrophage activating factor (GcMAF)’ by Yamamoto, N., Suyama, H., Yamamoto, N. and Ushijima, N. Int J Cancer. 2014 Sep 15;135(6):1509. PubMed PMID: 25180398.

9: Inui T, Makita K, Miura H, Matsuda A, Kuchiike D, Kubo K, Mette M, Uto Y, Nishikata T, Hori H, Sakamoto N. Case report: A breast cancer patient treated with GcMAF, sonodynamic therapy and hormone therapy. Anticancer Res. 2014 Aug;34(8):4589-93. Erratum in: Anticancer Res. 2015 Apr;35(4):2477. PubMed PMID: 25075104.

10: Ishikawa M, Inoue T, Inui T, Kuchiike D, Kubo K, Uto Y, Nishikata T. A novel assay system for macrophage-activating factor activity using a human U937 cell line. Anticancer Res. 2014 Aug;34(8):4577-81. PubMed PMID: 25075102.

11: Ruggiero M, Ward E, Smith R, Branca JJ, Noakes D, Morucci G, Taubmann M, Thyer L, Pacini S. Oleic Acid, deglycosylated vitamin D-binding protein, nitric oxide: a molecular triad made lethal to cancer. Anticancer Res. 2014 Jul;34(7):3569-78. PubMed PMID: 24982371.

12: Siniscalco D, Bradstreet JJ, Cirillo A, Antonucci N. The in vitro GcMAF effects on endocannabinoid system transcriptionomics, receptor formation, and cell activity of autism-derived macrophages. J Neuroinflammation. 2014 Apr 17;11:78. doi: 10.1186/1742-2094-11-78. PubMed PMID: 24739187; PubMed Central PMCID: PMC3996516.

13: Ikeda T, Kasai M, Tatsukawa E, Kamitakahara M, Shibata Y, Yokoi T, Nemoto TK, Ioku K. A bone substitute with high affinity for vitamin D-binding protein–relationship with niche of osteoclasts. J Cell Mol Med. 2014 Jan;18(1):170-80. doi: 10.1111/jcmm.12180. Epub 2013 Nov 28. PubMed PMID: 24286277; PubMed Central PMCID: PMC3916128.

14: Thyer L, Ward E, Smith R, Branca JJ, Morucci G, Gulisano M, Noakes D, Eslinger R, Pacini S. GC protein-derived macrophage-activating factor decreases α-N-acetylgalactosaminidase levels in advanced cancer patients. Oncoimmunology. 2013 Aug 1;2(8):e25769. Epub 2013 Jul 29. PubMed PMID: 24179708; PubMed Central PMCID: PMC3812199.

15: Sayegh L, Fuleihan Gel-H, Nassar AH. Vitamin D in endometriosis: a causative or confounding factor? Metabolism. 2014 Jan;63(1):32-41. doi: 10.1016/j.metabol.2013.09.012. Epub 2013 Oct 14. Review. PubMed PMID: 24135500.

16: Thyer L, Ward E, Smith R, Fiore MG, Magherini S, Branca JJ, Morucci G, Gulisano M, Ruggiero M, Pacini S. A novel role for a major component of the vitamin D axis: vitamin D binding protein-derived macrophage activating factor induces human breast cancer cell apoptosis through stimulation of macrophages. Nutrients. 2013 Jul 8;5(7):2577-89. doi: 10.3390/nu5072577. PubMed PMID: 23857228; PubMed Central PMCID: PMC3738989.

17: Inui T, Kuchiike D, Kubo K, Mette M, Uto Y, Hori H, Sakamoto N. Clinical experience of integrative cancer immunotherapy with GcMAF. Anticancer Res. 2013 Jul;33(7):2917-9. PubMed PMID: 23780980.

18: Hirota K, Nakagawa Y, Takeuchi R, Uto Y, Hori H, Onizuka S, Terada H. Antitumor effect of degalactosylated gc-globulin on orthotopic grafted lung cancer in mice. Anticancer Res. 2013 Jul;33(7):2911-5. PubMed PMID: 23780979.

19: Kuchiike D, Uto Y, Mukai H, Ishiyama N, Abe C, Tanaka D, Kawai T, Kubo K, Mette M, Inui T, Endo Y, Hori H. Degalactosylated/desialylated human serum containing GcMAF induces macrophage phagocytic activity and in vivo antitumor activity. Anticancer Res. 2013 Jul;33(7):2881-5. PubMed PMID: 23780974.

20: Toyohara Y, Hashitani S, Kishimoto H, Noguchi K, Yamamoto N, Urade M.

Inhibitory effect of vitamin D-binding protein-derived macrophage activating factor on DMBA-induced hamster cheek pouch carcinogenesis and its derived carcinoma cell line. Oncol Lett. 2011 Jul;2(4):685-691. Epub 2011 May 13. PubMed PMID: 22848250; PubMed Central PMCID: PMC3406437.

21: Bellone M, Rigamonti N. Vitamin D-binding protein-derived macrophage-activating factor, GcMAF, and prostate cancer. Cancer Immunol Immunother. 2012 Dec;61(12):2377-8. doi: 10.1007/s00262-012-1310-9. Epub 2012 Jun 28. PubMed PMID: 22740161.

22: Uto Y, Yamamoto S, Mukai H, Ishiyama N, Takeuchi R, Nakagawa Y, Hirota K, Terada H, Onizuka S, Hori H. β-Galactosidase treatment is a common first-stage modification of the three major subtypes of Gc protein to GcMAF. Anticancer Res. 2012 Jun;32(6):2359-64. PubMed PMID: 22641675.

23: Pacini S, Punzi T, Morucci G, Gulisano M, Ruggiero M. Effects of vitamin D-binding protein-derived macrophage-activating factor on human breast cancer cells. Anticancer Res. 2012 Jan;32(1):45-52. PubMed PMID: 22213287.

24: Pacini S, Morucci G, Punzi T, Gulisano M, Ruggiero M, Amato M, Aterini S. Effect of paricalcitol and GcMAF on angiogenesis and human peripheral blood mononuclear cell proliferation and signaling. J Nephrol. 2012 Jul-Aug;25(4):577-81. doi: 10.5301/jn.5000035. PubMed PMID: 21956771.

25: Uto Y, Yamamoto S, Takeuchi R, Nakagawa Y, Hirota K, Terada H, Onizuka S, Nakata E, Hori H. Effect of the Gc-derived macrophage-activating factor precursor (preGcMAF) on phagocytic activation of mouse peritoneal macrophages. Anticancer Res. 2011 Jul;31(7):2489-92. PubMed PMID: 21873164.

26: Debruyne E, Speeckaert M, Weygaerde YV, Delanghe J. Phenotype of Gc-globulin influences the macrophage activating factor (MAF) levels in serum. Clin Chem Lab Med. 2011 Nov;49(11):1855-60. doi: 10.1515/CCLM.2011.676. Epub 2011 Aug 23. PubMed PMID: 21859424.

27: Pacini S, Morucci G, Punzi T, Gulisano M, Ruggiero M. Gc protein-derived macrophage-activating factor (GcMAF) stimulates cAMP formation in human mononuclear cells and inhibits angiogenesis in chick embryo chorionallantoic membrane assay. Cancer Immunol Immunother. 2011 Apr;60(4):479-85. doi: 10.1007/s00262-010-0953-7. Epub 2010 Dec 14. PubMed PMID: 21170647.

28: Faserl K, Golderer G, Kremser L, Lindner H, Sarg B, Wildt L, Seeber B. Polymorphism in vitamin D-binding protein as a genetic risk factor in the pathogenesis of endometriosis. J Clin Endocrinol Metab. 2011 Jan;96(1):E233-41. doi: 10.1210/jc.2010-1532. Epub 2010 Oct 27. PubMed PMID: 20980430.

29: Gregory KJ, Zhao B, Bielenberg DR, Dridi S, Wu J, Jiang W, Huang B, Pirie-Shepherd S, Fannon M. Vitamin D binding protein-macrophage activating factor directly inhibits proliferation, migration, and uPAR expression of prostate cancer cells. PLoS One. 2010 Oct 18;5(10):e13428. doi: 10.1371/journal.pone.0013428. PubMed PMID: 20976141; PubMed Central PMCID: PMC2956649.

30: Nonaka K, Onizuka S, Ishibashi H, Uto Y, Hori H, Nakayama T, Matsuura N, Kanematsu T, Fujioka H. Vitamin D binding protein-macrophage activating factor inhibits HCC in SCID mice. J Surg Res. 2012 Jan;172(1):116-22. doi: 10.1016/j.jss.2010.07.057. Epub 2010 Sep 17. PubMed PMID: 20855083.

31: Ravnsborg T, Olsen DT, Thysen AH, Christiansen M, Houen G, Højrup P. The glycosylation and characterization of the candidate Gc macrophage activating factor. Biochim Biophys Acta. 2010 Apr;1804(4):909-17. doi: 10.1016/j.bbapap.2009.12.022. Epub 2010 Jan 13. PubMed PMID: 20079467.

32: Rehder DS, Nelson RW, Borges CR. Glycosylation status of vitamin D binding protein in cancer patients. Protein Sci. 2009 Oct;18(10):2036-42. doi: 10.1002/pro.214. PubMed PMID: 19642159; PubMed Central PMCID: PMC2786967.

33: Fang Y, van Meurs JB, Arp P, van Leeuwen JP, Hofman A, Pols HA, Uitterlinden AG. Vitamin D binding protein genotype and osteoporosis. Calcif Tissue Int. 2009 Aug;85(2):85-93. doi: 10.1007/s00223-009-9251-9. Epub 2009 Jun 2. PubMed PMID: 19488670; PubMed Central PMCID: PMC2729412.

34: Yamamoto N, Ushijima N, Koga Y. Immunotherapy of HIV-infected patients with Gc protein-derived macrophage activating factor (GcMAF). J Med Virol. 2009 Jan;81(1):16-26. doi: 10.1002/jmv.21376.

35: Yamamoto N, Suyama H, Yamamoto N. Immunotherapy for Prostate Cancer with Gc Protein-Derived Macrophage-Activating Factor, GcMAF. Transl Oncol. 2008 Jul;1(2):65-72. PubMed PMID: 18633461; PubMed Central PMCID: PMC2510818.

36: Spiriti J, Bogani F, van der Vaart A, Ghirlanda G. Modulation of protein stability by O-glycosylation in a designed Gc-MAF analog. Biophys Chem. 2008 May;134(3):157-67. doi: 10.1016/j.bpc.2008.02.005. Epub 2008 Feb 21. PubMed PMID: 18329161.

37: Yamamoto N, Suyama H, Nakazato H, Yamamoto N, Koga Y. Immunotherapy of metastatic colorectal cancer with vitamin D-binding protein-derived macrophage-activating factor, GcMAF. Cancer Immunol Immunother. 2008 Jul;57(7):1007-16. Retraction in: Cancer Immunol Immunother. 2014 Dec;63(12):1349. PubMed PMID: 18058096.

38: Yamamoto N, Suyama H, Yamamoto N, Ushijima N. Immunotherapy of metastatic breast cancer patients with vitamin D-binding protein-derived macrophage activating factor (GcMAF). Int J Cancer. 2008 Jan 15;122(2):461-7. Retraction in: Int J Cancer. 2014 Sep 15;135(6):1509. PubMed PMID: 17935130.

39: Meier U, Gressner O, Lammert F, Gressner AM. Gc-globulin: roles in response to injury. Clin Chem. 2006 Jul;52(7):1247-53. Epub 2006 May 18. Review. PubMed PMID: 16709624.

40: Kalkunte S, Brard L, Granai CO, Swamy N. Inhibition of angiogenesis by vitamin D-binding protein: characterization of anti-endothelial activity of DBP-maf. Angiogenesis. 2005;8(4):349-60. Epub 2006 Jan 7. PubMed PMID: 16400520.

41: Yamamoto N, Urade M. Pathogenic significance of alpha-N-acetylgalactosaminidase activity found in the hemagglutinin of influenza virus. Microbes Infect. 2005 Apr;7(4):674-81. Epub 2005 Mar 22. PubMed PMID: 15848273.

42: Nagasawa H, Sasaki H, Uto Y, Kubo S, Hori H. Association of the macrophage activating factor (MAF) precursor activity with polymorphism in vitamin D-binding protein. Anticancer Res. 2004 Sep-Oct;24(5C):3361-6. PubMed PMID: 15515432.

43: Onizuka S, Kawakami S, Taniguchi K, Fujioka H, Miyashita K. Pancreatic carcinogenesis: apoptosis and angiogenesis. Pancreas. 2004 Apr;28(3):317-9. PubMed PMID: 15084979.

44: Matsuura T, Uematsu T, Yamaoka M, Furusawa K. Effect of salivary gland adenocarcinoma cell-derived alpha-N-acetylgalactosaminidase on the bioactivity of macrophage activating factor. Int J Oncol. 2004 Mar;24(3):521-8. PubMed PMID: 14767536.

45: Schneider GB, Grecco KJ, Safadi FF, Popoff SN. The anabolic effects of vitamin D-binding protein-macrophage activating factor (DBP-MAF) and a novel small peptide on bone. Crit Rev Eukaryot Gene Expr. 2003;13(2-4):277-84. PubMed PMID: 14696974.

46: Mohamad SB, Nagasawa H, Sasaki H, Uto Y, Nakagawa Y, Kawashima K, Hori H. Gc protein-derived macrophage activating factor (GcMAF): isoelectric focusing pattern and tumoricidal activity. Anticancer Res. 2003 Nov-Dec;23(6a):4451-7. PubMed PMID: 14666733.

47: Gumireddy K, Reddy CD, Swamy N. Mitogen-activated protein kinase pathway mediates DBP-maf-induced apoptosis in RAW 264.7 macrophages. J Cell Biochem. 2003 Sep 1;90(1):87-96. PubMed PMID: 12938159.

48: Kisker O, Onizuka S, Becker CM, Fannon M, Flynn E, D’Amato R, Zetter B, Folkman J, Ray R, Swamy N, Pirie-Shepherd S. Vitamin D binding protein-macrophage activating factor (DBP-maf) inhibits angiogenesis and tumor growth in mice. Neoplasia. 2003 Jan-Feb;5(1):32-40. PubMed PMID: 12659668; PubMed Central PMCID: PMC1502120.

49: Mohamad SB, Nagasawa H, Uto Y, Hori H. Preparation of Gc protein-derived macrophage activating factor (GcMAF) and its structural characterization and biological activities. Anticancer Res. 2002 Nov-Dec;22(6C):4297-300. PubMed PMID: 1255307