top of page

Blog

Mælkeprodukter, kræft og kronisk sygdom!

Resumé af Jane Plant: »Dit liv i dine hænder«

© Leif Varmark, plantemad.dk, 2010, efter Jane Plant: »Dit liv i dine hænder«, Forlaget Aronsen, København 2008.

I denne bog beskriver den engelske professor i geokemi, Jane Plant, hvordan hun kurerede sig selv for brystkræft. Hun havde bl.a. arbejdet i Kina, og efterhånden begyndte hun at undre sig over den store forskel i hyppigheden af brystkræft, der var mellem Kina og de vestlige lande. Kun 1 ud af 10.000 kinesiske kvinder får brystkræft mod 1 ud af 10 kvinder i Vesten. Hun læste al den videnskabelige litteratur, hun kunne finde om kræft, og efter en række målrettede studi

Jane Plant var midt under sit femte kræftangreb. Hun skriver selv: »Min kræft havde spredt sig til lymfekirtlerne på halsen på trods af, at jeg havde fået fjernet hele brystet, tre yderligere operationer, 35 strålebehandlinger, bestråling af mine æggestokke for at fremkalde menopause samt flere omgange kemoterapi. På trods af alle disse behand-linger mente mine læger, at jeg kun havde få måneder tilbage at leve i. Så kom jeg i tanke om, at mennesker på landet i Kina, hvor jeg havde forsket i jordbundskemi, havde meget lav forekomst af brystkræft.« Jane Plant holdt øjeblikkeligt op med at spise mælkeprodukter, og efter få dage begyndte hendes knude på halsen at skrumpe ind, og efter seks uger var den forsvundet. Hun har nu været fri for kræft i mere end 15 år.

Jane Plant har på baggrund af hundredvis af videnskabelige forskningsrapporter kunnet påvise, at mælk og mælkeprodukter er en væsentlig årsag til ikke blot brystkræft, men også æggestokkræft, prostatakræft og andre kræftformer, især de hormonafhængige. Hun bygger altså ikke på nogen form for alternative teorier eller spekulative filosofier, men på traditionel, videnskabelig forskning fra anerkendte universiteter. Det viser sig, at mælk er fyldt med kræftfremkaldende hormoner, vækstfaktorer (IGF-1, EGF m.fl.) og andre kræftfremkaldende kemikalier samt skadelige animalske proteiner som kasein. Det samme gælder naturligvis andre mælkeprodukter som fløde, creme fraise, yoghurt og ost m.m. I en senere bog påviser hun den overraskende sammenhæng mellem mælke-produkter og knogleskørhed trods mælkens indhold af calcium.

Det centrale i Jane Plants kostprogram er totalt at undgå mælk og alle andre mælke-produkter. Kosten skal være domineret af økologiske grøntsager og frugter, også som friskpresset saft. Sojaprodukter anbefales som kræfthæmmende, men man skal dog undgå for meget protein, især fra dyr. Kroppens surhedsgrad er af stor betydning for kræftvæksten. Kræftceller trives kun i en sur krop, hvilket blandt andet fremmes af kød og mælkeprodukter. Jane Plant anbefaler, at man spiser friske, ubehandlede og uraffinerede fødevarer og undgår hvidt sukker, hvidt mel og brød, hvide ris, almindeligt hvidt salt, færdiglavede industrifremstillede fødevarer og snacks (fast-food), margarine og alle mulige tilsætningsstoffer samt kunstigt fremstillede vitaminer. Maden må ikke komme i kontakt med plastik, især blød plastik, der afgiver hormonlignende stoffer til maden.

Bogen starter med et afsnit, hvor Jane Plant fortæller om sig selv og sin karriere som forsker. Dernæst forklarer hun, hvad kræft er og hvordan den opstår og udvikler sig i kroppen. Herefter fortæller hun om sit arbejde med jordbundskemikalier og sygdom i Kina og hvordan det går op for hende, at der er en sammenhæng mellem mælk og brystkræft. Og endelig fremlægger hun sit forebyggelses- og helbredelsesprogran i form af ti kostråd og ti livsstilsråd.

Til sidst har Jane Plant et afsnit om, hvorfor disse oplysninger ikke er gængs viden. Hun mener, at en del af forklaringen er lægernes manglende viden om kostens betydning, medicinalindustriens modvilje mod, at kræftramte kurerer sig selv med naturlige metoder, og at journalister ukritisk viderebringer lægers og industriens oplysninger om kemoterapi og anden kræftbehandling uden at tænke på alternativer eller supplerende naturlige midler for ikke at blive uvenner med industrien og kræftforskerne. Også kød- og mælkeindustriens interesser spiller en stor rolle her.

Den danske udgave af »Dit liv i dine hænder« indeholder de sidste nye forskningsresultater, som er samlet i et tillæg bag i bogen. Efter hvert kapitel er der et resume med de vigtigste punkter, som giver et godt overblik over bogens indhold.

Kilde: Willam Haris, Vegsource Link

Få personlig konsultent hjælp til alle nødvendige livsstilsændringer, indkøb, kosttilskud og opskrifter ved at kontakt os. Vi hjælper dig med overgangen og motivationen. Kosttilskud modtager du i en samlet pakke så du ikke behøver bekymrer dig om indkøb. Kontak os for nærmere information om Kost og kræft Konsultation

Du kan bestille den fulde kosttilskuds pakke leveret lige til døren, via webshoppen her på SherwoodHelse.com; pakken hjælper med at støtte og opbygge en lang række processer i kroppen, især immunforsvaret og antioxidant kapaciteten optimeres markant.

#HowTo #Budget #Recipe

Featured Posts
Link Oversigt
Follow Me
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Pinterest Icon
bottom of page